La fel ca multi adolescenti, probabil ca ai visat sa mergi intr-o aventura de navigatie intr-o zi. Daca esti ca majoritatea oamenilor, totusi, nu ai facut niciodata pasul hotarator. Poate ca ai vazut imagini sau videoclipuri cu nave maiestuoase in actiune, dar nu ai navigat niciodata pe una. Navigarea este o experienta incredibil de interesanta, care ofera o modalitate unica de a vedea lumea.
Navigatia este una dintre cele mai vechi forme de transport din lume, datand de la fenicieni si egipteni. Astazi, navigatia este populara in intreaga lume, de la barci mici la nave de lux. De fapt, navigatia este una dintre cele mai populare forme de calatorie de agrement. Exista multe motive pentru care navigarea este o activitate atat de distractiva si pentru care un curs velier este atat de important:
- Navigarea este o modalitate foarte buna de a vedea lumea. Marinarii pot naviga in orice loc din lume doresc, fara a fi nevoie sa isi faca griji cu privire la orarele de avion sau de trafic. Navigarea permite, de asemenea, aventurierilor sa exploreze coastele virgine si apele neexplorate. Fie ca esti un marinar cu experienta sau doar la inceput, exista o multime de destinatii pe care le poti alege.
- Navigatia este un mod unic de a vedea lumea. Spre deosebire de avioane, care zboara deasupra pamantului, barcile calatoresc prin apa. Deci, poti vedea locuri pe care nu le-ai putea vedea niciodata de la sol. Multi oameni nu sunt familiarizati cu modul in care barcile difera de avioane. Una dintre principalele diferente este ca barcile calatoresc prin apa, ceea ce le permite sa vada locuri pe care avioanele nu le pot vedea. O barca poate fi o modalitate foarte buna de a vedea lumea, pentru ca iti permite sa vezi locuri pe care nu le-ai putea vedea de sus.
- Navigatia este un mod pasnic de a explora lumea. Poti naviga aproape de tarm, si poti explora toate caracteristicile uimitoare ale zonei inconjuratoare.
- Navigatia este o modalitate foarte buna de a te relaxa. Poti face o plimbare cu barca intr-o zi insorita sau poti merge pe un iaht pentru o aventura palpitanta. Spre deosebire de alergare sau ciclism, navigarea este o activitate linistita si relaxanta. Deci, este perfect pentru acele zile cand nu vrei deloc sa lucrezi.
Navigarea poate fi o modalitate foarte buna pentru familia ta sa se bucure de lucrurile inconjuratoare. Poti naviga in barci mici, sau pe un iaht de lux si poti, de asemenea sa calatoresti in diferite destinatii.
Daca esti interesat de o astfel de aventura, ia in considerare sa faci un curs velier. Un astfel de curs te va invata cum sa navighezi pe nava, cum sa te ocupi de vele si cum sa navighezi in largul marii. Un curs de navigatie este o modalitate excelenta de a invata cum sa navighezi si sa te bucuri de lumea din jurul tau. Cu siguranta va fi o experienta pe care nu o vei uita niciodata!
De ce tot mai multi oameni invata sa navigheze
Navigarea este o activitate care ne intensifica simturile fizice si ne pune in acord cu lumea din jurul nostru. Vantul navalnic, mirosul de sare si miscarea barcii care matura de-a lungul contururilor valurilor sunt toate senzatii care ne trag din plin in prezent. Acest tip de imersiune ne permite sa ne bucuram de momentul actual si sa lasam orice stres pe care il putem adaposti sa se topeasca.
In arena navigatiei, nu exista nicio caracteristica care sa impiedice o persoana sa poata participa intr-o forma sau alta. In consecinta, navigatia creeaza un spatiu in care toata lumea este egala, iar etichetele sociale divizoare de varsta, abilitate, gen si rasa sunt toate lipsite de sens.
Fie ca te bucuri de soare, apreciezi frumusetea oceanului sau te las prins de ploaie, a fi pe apa este una dintre cele mai bune modalitati de a experimenta elementele naturale. Mai mult, se stie ca a avea o legatura stransa cu natura stimuleaza starea generala de spirit si bunastarea cuiva.
Navigarea ofera adesea oportunitatea de a intalni oameni noi si de a face parte dintr-o comunitate (mai ales prin programele noastre la MWF!). In plus, imbunatateste, de asemenea, abilitatile de comunicare si lucru in echipa, deoarece membrii echipajului si participantii trebuie sa lucreze colectiv pentru un obiectiv comun.
Un alt avantaj al navigatiei este ca este extrem de benefic atat pentru sanatatea noastra mentala, cat si pentru cea fizica. Aceasta poate include cresterea fortei musculare sau cardiovasculare, oferind o doza sanatoasa de vitamina D si expunandu-ne la aerul sarat al marii, care echilibreaza nivelul de serotonina din corpul nostru, un hormon legat de fericire.
Este de netagaduit ca navigatia ne lasa adesea un sentiment de realizare. Acest lucru se datoreaza partial pentru ca inlatura nivelul obisnuit de confort si stabilitate pe care ni le ofera starea pe uscat. Alaturi de multe alte provocari care ii tin constant pe marinari cu atentie, acest lucru stimuleaza un sentiment de realizari adevarate odata ce astfel de obstacole sunt depasite.