In decorarea interioara, ornamentele indeplinesc nu numai o functie decorativa, ci sunt, de asemenea, capabile sa starneasca emotii si sa ne faca sa ne simtim bine, sa sporim o piesa de mobilier plictisitoare, sa oferim o perie de culoare, sa schimbam anotimpurile si sa trecem de la vara la toamna fara sa ne dam seama si sa imprime stilul in orice colt.
In plus, se potrivesc fiecarui buget si nu au probleme de adaptare, astfel incat sa se incadreze in orice mediu, privind mereu in drumul lor. Sfesnice, vaze, figurine, piese de arta, lumanari… Acestea sunt cele care vor fi purtate sezonul viitor, in functie de tendintele de decorare.
Rame
Si nu ne refeim la opere de arta, dar ar putea fi si ele, dar in aceasta propunere, ramele, cu si fara sticla, cu frunze uscate, o poezie sau fara nimic exercita functia de ornamente de la sine. Desigur, ele pot fi insotite de vaze, candelabre, lumanari si cutii de sticla. Vezi aici decoratiuni Bali si descopera gama noastra de decoratiuni.
Caracteristici si culori
Formele clasice sunt mentinute, cum ar fi mulurile de pe mobilier si pereti, dar sunt combinate cu o decorare a elementelor netede, cum ar fi cele furnizate de piatra si marmura. Daca se folosesc detalii de sticla, stilurile camerelor vor fi imbunatatite in continuare.
Rezultatul este un aspect elegant, luxos si sofisticat, in care predomina culorile alb si crem.
Industrial
De asemenea, cunoscut sub numele de urban, este inspirat de un depozit sau o mansarda in orasele mari. Istoria acestei decoratii spune ca, in anii ’50, tinerii care cautau crestere in orase mari, cum ar fi New York sau Chicago, au trebuit sa inceapa in locuri care cu ani in urma au fost fabrici, astfel incat grinzile, caramizile si betonul abundau.
Acesta este modul in care acest stil a fost adoptat, iar astazi designerii de interior se inclina spre aceste elemente in decor care arata cu mandrie materialele de constructie pe care altii incearca sa le ascunda.
Caracteristici si culori
Mobilierul care este folosit in stilurile de decorare ale caselor industriale este realizat din metal sau fier, ele sunt chiar vazute cu putina rugina in ele. Se folosesc, de asemenea, lemn netratat si fatete. Nu puteti rata una sau doua piese decorative, cum ar fi picturi sau fotografii, pentru a adauga o nota de culoare unui mediu cu culori opace sau palide.
Griul este unul dintre preferatele acestui decor. Pentru a contracara raceala sau tonurile intunecate, este necesar un aflux mare de lumina naturala.
Romantic
Micile detalii fac diferenta. Este foarte usor de recunoscut, deoarece culorile roz si florile predomina pentru a crea spatii delicate si moi.
Originea sa dateaza din opera secolului al XIX-lea, cu coloane mari de neobaroc si palate cu vestibule si sali mari.
Caracteristici si culori
Acest decor face apel la simturi pentru a transmite o atmosfera calda, confortabila si atemporala. Lemnul este esential in acest tip de decor, dar intotdeauna in tonuri deschise sau vopsite in alb. Florile, lumanarile parfumate, rafturile de carti, sunt elemente care nu dau gres in aceste spatii de culori pastelate, cum ar fi liliac, galben sau verde.
De ce sa cumperi decoratiuni din lemn?
Lemnul este un material natural care are o frumusete si o caldura deosebite si poate fi folosit in diferite moduri pentru a crea decoratiuni frumoase si functionale pentru interiorul locuintei. In acest eseu, vom discuta despre importanta decoratiunilor din lemn, avantajele acestora si modalitatile prin care poti integra acest material in decorul interior al casei tale.
Decoratiunile din lemn adauga o nota naturala si calda in interiorul casei, creand o atmosfera confortabila si primitoare. Lemnul poate fi folosit pentru a crea mobilier, cum ar fi mese, scaune si dulapuri, dar poate fi folosit si pentru decorarea peretilor, podelelor si tavanului. In plus, exista o varietate de accesorii din lemn, cum ar fi suporturi pentru lumanari, ceasuri, rame foto si multe altele, care pot fi folosite pentru a adauga un aspect natural si rustic intr-o camera.
Unul dintre avantajele majore ale decoratiunilor din lemn este durabilitatea. Lemnul este un material puternic si rezistent, care poate dura mult timp daca este ingrijit corespunzator. In plus, lemnul poate fi refolosit sau reciclat pentru a crea noi obiecte si decoratiuni, ceea ce face ca acesta sa fie o alegere sustenabila si ecologica.
Modalitatile prin care poti integra lemnul in decorul interior al casei tale sunt numeroase. In primul rand, poti alege mobilier din lemn, cum ar fi o masa de sufragerie sau un dulap. Aceste piese de mobilier pot fi lasate intr-un aspect natural sau pot fi vopsite sau lacuite pentru a se potrivi cu culoarea si stilul camerei. In al doilea rand, poti alege accesorii din lemn, cum ar fi suporturi pentru lumanari, rame foto sau suporturi pentru plante. Aceste accesorii pot fi asezate pe mese sau rafturi pentru a crea un aspect natural si rustic intr-o incapere.
In plus, poti alege sa decorezi peretii, podelele sau tavanul cu lemn. Lemnul poate fi folosit pentru a crea o pardoseala din placi sau pentru a acoperi peretii cu placi de lemn sau panouri de lemn. Aceste decoratiuni din lemn pot fi lasate intr-un aspect natural sau pot fi vopsite sau lacuite pentru a se potrivi cu culoarea si stilul camerei.
Decoratiunile din lemn adauga un aspect natural si rustic in interiorul casei, creand o atmosfera confortabila si primitoare. Durabilitatea si versatilitatea lemnului fac ca acesta sa fie o alegere excelenta pentru mobilier si decoratiuni.