Acest site folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame. De asemenea, utilizam cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. 

Top 5 lucruri care îți asigură un grătar de succes

Top 5 lucruri care îți asigură un grătar de succes

Sezonul cald, pe lângă faptul că vine cu multiple beneficii, îți oferă și posibilitatea de a muta petrecerile afară, în curte, unde te poți bucura de soare, dar și de o vreme plăcută. Pentru astfel de adunări, cel mai potrivit ar fi să încingi grătarele și să-ți impresionezi invitații cu preparatele tale. 

Iată TOP 5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când pregătești grătarul: 

  1. Calitatea cărnii  

Unul dintre cele mai importante aspecte este prospețimea cărnii pe care o vei folosi. De preferat ar fi să mergi la o carmangerie, de unde poți cumpăra bucăți de carne refrigerate și să optezi pentru cele congelate, doar atunci când chiar nu mai ai altă posibilitate. Mai mult, nu uita că te poți orienta și către pește sau chiar fructe de mare, care pot ieși extrem de bune gătite pe grătar. 

  1. Investește într-un grătar potrivit 

De cele mai multe ori, grătarul potrivit te va ajuta să gătești carne într-un mod cât mai delicios. Poți alege între grătarele pe gaz, ce sunt extrem de ușor de folosit și au un timp de realizare extrem de mic, sau poți opta pentru grătarele clasice, ce vor oferi preparatelor și acel gust de afumat. 

  1. Asigură-te că preparatele de pe grătar sunt servite cu băuturile potrivite 

Un alt aspect ce poate influența gustul mâncării este băutura cu care este servită. Astfel, dacă alegi să pui pe grătar un antricot de vită, cel mai potrivit ar fi să îl servești cu un vin roșu, însă dacă mergi către grătarele clasice, cu mici și cârnăciori, poți opta pentru o bere de la Altex, pe care o găsești în diverse sortimente. Pentru pește și fructe de mare, cele mai potrivite sunt vinurile albe.  

  1. Pune carnea la marinat din timp 

Un secret pentru o carne fragedă este marinare acesteia cu cel puțin 24 de ore înainte de momentul preparării. Aceasta poate fi condimentate cu diverse ierburi, pusă în vin sau în ulei sau stropită cu zeamă de lămâie sau de portocale. Nu uita că indiferent de ce condimente alegi să pui pe carne e necesar să adaugi mereu sare și piper, tocmai pentru a-i da gust. 

  1. Gătește preparatele la temperatura potrivită

Un alt aspect important este gătirea la temperaturi potrivite. Pentru cărnurile mai groase, este recomandat să le gătești la temperaturi mai mici pentru o perioadă mai lungă de timp, în timp ce carnea subțire trebuie gătită la temperaturi mai ridicate pentru o perioadă mai scurtă. În plus, asigură-te că încălzești grătarul înainte de a începe gătirea, pentru a preveni lipirea alimentelor.

Așadar, ține cont de informațiile de mai sus și nu uita că, pe lângă bunătățile preparate, contează extrem de mult și atmosfera pe care o creezi. Așa că nu uita să scoți boxele afară și să pui muzica preferată de către invitații tăi și optează pentru ghirlande luminoase, pentru a păstra o atmosferă mai cozy la lăsare întunericului. 

 

Sursa foto: pexels.com

By Sergiu Macicasan

Lasă un răspuns

You May Also Like