Acest site folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame. De asemenea, utilizam cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. 

2 dintre cele mai vechi ingrediente din lume care întârzie demența

2 dintre cele mai vechi ingrediente din lume care întârzie demența

Pasta de susan și Chlorella sunt două ingrediente care deși nu au un loc specific pe masă, compensează ca surse nutritive cu potențial imens pentru organism. Tahini sau pasta de susan este un ingredient produs de Orientul Mijlociu și care de regulă înlocuiește garniturile sau reprezintă elementul cheie în pregătirea diverselor sosuri. Fiind un ingredient versatil, tahini poate fi consumat și în preparate de patiserie sau în hummus.  

Chlorella este denumirea unei alge de apă dulce, originară din Taiwan și Japonia. Chlorella oferă organismului un aport complet de vitamine și minerale, fibre și proteine care întăresc imunitatea împotriva stresului și care suplinesc deficitul de vitamine din alimentație. 

Plantele asiatice ascund comori nebănuite pentru imunitate: de ce merită să consumi zilnic tahini și Chlorella? 

Chlorella se remarcă prin nivelul optim de vitamina B12, Omega-6 și acid folic. Această formulă luptă susținut împotriva factorilor care generează accidente vasculare cerebrale, demența, boala Parkinson, pierderi de memorie și stări de anxietate.  

Chlorella susține detoxifierea organismului și sănătatea cerebrală prin conținutul ridicat de clorofilă, luteină, licopen, vitamina C sau betacaroten și alți antioxidanți puternici. 

La capitolul antioxidanți se evidențiază și pasta de susan. Tahini participă masiv în lupta contra bolilor neurodegenerative, datorită antioxidanților tip lignani, fitosteroli sau tocoferoli care apără celulele nervoase și cerebrale de acțiunea radicalilor liberi. 

 

Cum integrezi pasta de susan în dieta zilnică? 

Tahini poate fi servit pe pâine cu semințe de in, îl poți adăuga în dressing-uri pentru salate, deserturi pe bază de ciocolată, fursecuri sau halva. De asemenea, poți pregăti un hummus cu tahni și cartofi dulci, smoothie-uri cu tahini și scorțișoară și lista continuă. Tahini este ingredient prietenos cu numeroase combinații alimentare, deci comandă produse Nature Green de aici și folosește-l cu încredere în rețete cât mai creative! 

Cum poate fi consumată Chlorella? 

Chlorella antrenează sănătatea întregului organism, începând de la funcționarea creierului, eliminarea toxinelor, reducerea excesului de grăsime, vindecarea leziunilor gastrice și intestinale, normalizarea zahărului și a colesterolului și până la activarea anticorpilor din organism. Așadar, consumând acest ingredient în mod regulat nu faci decât să investești în sănătate ani la rând.  

Asemenea pastei de susan și Chlorella dă gust și consistență celor mai variate rețete culinare, de la smoothie-uri, ceaiuri, pâine, trufe, dressing-uri și sosuri. 

Acum că ai descoperit beneficiile majore ale acestor ingrediente divine, nu le mai poți exclude din regimul tău zilnic. Combină-le cu diverse alte produse bio de elită de pe Scufița-Roșie.ro, fă o cură timp de câteva zile și remarcă îmbunătățirile la nivel fizic și mental. 

Sursa foto: unsplash.com

By Sergiu Macicasan

Lasă un răspuns

You May Also Like